Hanneke Hendriks

Hanneke Hendriks (1985) is werkzaam als universitair docent bij de afdeling communicatiewetenschap (ASCoR) van de Universiteit van Amsterdam. Tussen 2013-2016 werkte ze als universitair docent bij de afdeling Sociale en Organisatiepsychologie van de Universiteit Leiden. Tussen 2010-2013 schreef ze haar proefschrift getiteld “Let's talk about alcohol: The role of interpersonal communication and health campaigns”, waarvoor ze in 2015 een “outstanding dissertation award” ontving van de International Communcation Association (ICA). Haar onderzoek richt zich op de voorspellers, processen, en effecten van interpersoonlijke communicatie over gezondheid. In 2015 heeft ze een Veni-beurs van NWO ontvangen om haar werk verder voort te zetten in de richting van online communicatie over alcohol. In dit Veni project onderzoekt ze voorspellers, effecten, en interventie-mogelijkheden omtrent alcohol berichten op sociale netwerk sites.

Winnie Gebhardt

Winifred (Winnie) A. Gebhardt studeerde aan de Universiteit Utrecht waar zij in 1989 afstudeerde in klinische- en gezondheidspsychologie en sociale- en organisatiepsychologie. Vervolgens deed ze een onderzoeksstage aan de Hardvard Medical School in Boston. Bij terugkomst in Nederland, werkte ze voor verschillende gezondheidsorganisaties waarna ze in 1992 haar PhD begon aan de Universiteit Leiden. In 1997 behaalde ze haar PhD cum laude met haar proefschrift genaamd: “ Health behaviour goal model: Towards a theoretical framework for health behaviour change." Sinds 1997 werkte ze als assistent professor en sinds 2006 als associate professor bij de afdeling gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden. De onderzoeksinteresses van Winnie Gebhardt liggen voornamelijk in het ontwikkelen van theorieën die in staat zijn om gezondheidsgedrag te verklaren, te beïnvloeden en te voorspellen. Winnie bestudeert de  interactie van gezondheid en andere persoonlijke doelen, zoals de rol van intergoal facilitation en conflict. Daarnaast doet ze onderzoek naar interventie technieken om de verbinding tussen gezondheidsgedrag en andere persoonlijke doelen te versterken. Winnie onderzoekt tevens de effecten van (overheids) interventies om gezondere levenstijlen aan te moedigen en ze tracht ernaar om de implementatie van interventies te verbeteren.

Bas van den Putte

Bas van den Putte is hoogleraar Gezondheidscommunicatie aan de Amsterdam School of Communication Research (ASCoR), Universiteit van Amsterdam. Zijn leerstoel wordt gesponsord door het Trimbos Instituut. Van den Putte is gespecialiseerd in theorieën en modellen over gezondheidsgedrag. Hij heeft veel ervaring met onderzoek waarin mediacampagnes of schoolinterventies worden ontwikkeld en/of geëvalueerd. Zijn belangstelling gaat uit naar het initiëren en uitvoeren van onderzoek dat zowel theoretisch als praktisch inzicht geeft in de relatie tussen blootstelling aan gezondheidsinterventies, sociale invloeden (in het bijzonder interpersoonlijke communicatie), en (determinanten) van gezondheidsgedrag. Uitgangspunt is altijd dat de onderzoeksresultaten bruikbaar zijn voor het ontwikkelen van meer effectieve interventies die toepasbaar zijn in de praktijk. Van den Putte adviseert en werkt samen met organisaties als het Trimbos Instituut, Rutgers, Soa-Aids Nederland, Voedingscentrum en verschillende ministeries. Zijn onderzoek is onder andere gesubsidieerd door NWO, ZonMw, en meerdere gezondheidsinstellingen.

Please reload

In dit Veni-project werk ik, Hanneke Hendriks, nauw samen met Winnie Gebhardt van de Universiteit Leiden en Bas van den Putte van de Universiteit van Amsterdam.

Alcohol en Sociale Netwerk sites

Veni-project: Alcohol op Sociale Netwerk Sites

Dit project onderzoekt hoe vaak en waarom jongeren praten over alcohol op Sociale Netwerk Sites (SNS), alsmede de effecten van verschillende alcoholberichten op SNS op alcoholconsumptie, en wanneer deze effecten plaatsvinden. Vervolgens wordt een interventieplan ontwikkeld en getest om de schadelijke effecten van alcohol-gerelateerde SNS-berichten tegen te gaan.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now