September 29, 2016

Zie jij de alcoholverslaving?

Het NRC plaatste een interessant artikel over sociale media en alcoholgebruik onder jongeren. Klik voor het volledige artikel op de link onder in dit artikel.

Een jonge vrouw op het strand, een jonge vrouw in de stad, een jonge vrouw in een restaurant: op het eerste gezicht zijn de foto’s op het Instagramaccount van de 25-jarige Franse Louise Delage niet heel bijzonder. Zoals dit account zijn er velen. Geposeerde foto’s van tripjes en feestjes uit het leven van een jongere Parisienne, met bovenaan een inspirerende quote: Whatever you are, be a good one.

Maar wie verder scrollt en goed oplet, valt misschien toch iets op: waarom heeft Louise op bijna elke foto een drankje vast?

 

Dat is geen toeval, bleek afgelopen week. Het account onthulde dat het niet echt van Louise was, maar van Addict Aide, een Franse organisatie voor alcoholpreventie. Met de campagne ‘Like My Addiction’ wilde de organisatie laten zien hoe lastig het kan zijn om een alcoholverslaving op te merken.

Klik hier voor het artikel met de foto's.

Please reload

Alcohol en Sociale Netwerk sites

Veni-project: Alcohol op Sociale Netwerk Sites

Dit project onderzoekt hoe vaak en waarom jongeren praten over alcohol op Sociale Netwerk Sites (SNS), alsmede de effecten van verschillende alcoholberichten op SNS op alcoholconsumptie, en wanneer deze effecten plaatsvinden. Vervolgens wordt een interventieplan ontwikkeld en getest om de schadelijke effecten van alcohol-gerelateerde SNS-berichten tegen te gaan.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now